Praktijk de GroeiCirkel

Consult.

Een lactatiekundig consult gebeurt meestal op verwijzing van een zorgverlener. Je kunt echter ook zelf het gevoel hebben dat je graag extra ondersteuning wilt.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult zonder verwijzing. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook de aanschaf van een kolf bij ons!

Kijk bij: www.nvlborstvoeding.nl  onder kopje vergoedingen.

Je kunt een consult aanvragen als het borstvoeden niet optimaal gaat. Maar ook als je baby een fles niet accepteerd kun je een consult afspreken!

Pijn  is bijna altijd een signaal dat er iets niet helemaal goed gaat, net zoals het hebben van tepelkloven. Tepelkloven  duiden meestal op een verkeerde manier van aanhappen en/of aanleggen.  Soms kan er iets anders aan de hand zijn maar dat zien we dan tijdens het consult pas.

Soms kan de groei van de baby onvoldoende zijn terwijl het allemaal zo goed lijkt!
Of blijft de baby onrustig aan de borst.
Of valt je baby na 2 tellen drinken alweer in slaap......en komt vervolgens ieder uur.
Maar onrustige baby's kunnen bijvoorbeeld ook te hard groeien en heb je dus de luxe van "teveel" melk.

Kortom: bij twijfel blijf niet doormodderen maar bel voor een afspraak. Zelfs in de kraamtijd of in het ziekenhuis kunnen we je begeleiden in samenspraak met de andere zorgverleners.

Ik kom altijd bij jullie thuis omdat daar de omstandigheden zijn waarin je thuisvoelt en het beste kunt voeden.

Na een consult begeleid ik je nog twee weken verder als je dat wenst via de telefoon, app, sms en / of mail. Zo kunnen we nog bijsturen als dat nodig blijkt.

Zwanger?

Het is heel zinvol om een cursus over borstvoeden te volgen. Zeker bij een eerste keer lig je met 2 linkerhanden en overmand door alle emoties komt er van alles op je af. Veel verloskundige praktijken bieden hiervoor cursussen aan binnen hun praktijk. Kijk hoe dat bij jullie praktijk geregeld is.

 

Praktijk de GroeiCirkel biedt de cursus "Borstvoeden? Dat doe je zo!" aan. De beste tijd om de cursus te volgen is ongeveer   4 - 6 weken voor de uitgerekende datum. Het is goed om deze cursus samen met je partner te volgen, twee horen en weten meer dan 1 immers. De steun van je partner is in het borstvoedingsproces heel belangrijk!

 

Voor deelnemers die verloskundige zorg ontvangen van Verloskundige praktijk Iris in Uden en Maatschap Verloskundige Veendendaal krijgen een speciaal gereduceert tarief .

Kijk voor meer informatie in de wachtkamer van je verloskundige!

Aanmelden kan via het contact formulier of telefonisch. ( 06-29281643)

Tarieven

De kosten voor een eerste consult aan huis bedraagt: € 137,50 -  en dit is inclusief twee weken nazorg  via app, sms, mail en / of telefoon en reiskosten.
Een consult duurt maximaal anderhalf uur .
Mocht het langer dan anderhalf uur duren dan komt er per kwartier € 20,-  bij.

Een vervolg consult binnen twee weken kost € 92,50  inclusief 1 week zoals boven beschreven. Mocht het consult langer dan anderhalf uur duren komt er per kwartier € 20,- bij.

Telefonische / mail / app consulten:  € 25,- per 15 minuten.