Praktijk de GroeiCirkel

Op aanvraag geven we de bijeenkomst bij je  thuis bij minimaal 6  aanmeldingen. Leuk om met je groep van de zwangerschapsgym of yoga te organiseren. De kosten zijn € 20,-  en voor de gastvrouw gratis een flessenset van Medela.( keus uit 3 flessen van 150 mm of 2 van 250 mm)

 

 "Borstvoeden en werken. Hoe werkt dat?"

Het werkt prima, als je maar even weet hoe je het moet organiseren. Belangrijk is wel dat je werkgever al op de hoogte is dat je borstvoeding geeft en dat je gebruik gaat maken van je kolfrechten.

Is je baby rond de 3 a 4 weken dan is het een goed tijdstip om deze bijeenkomst te volgen. Natuurlijk is je baby ook welkom!

We gaan het hebben over hoe je een melkvoorraad opbouwt, het introduceren van de fles, het bewaren en bereiden van de afgekolfde melk, hoe en wanneer kolf je op je werk en natuurlijk welke kolf het meest geschikt is voor jouw situatie.

 

 

" Van melk naar Boterham"

Vanuit de overheid zijn er richtlijnen opgesteld waaraan je als ouder veel kunt hebben. Maar zoals we vaker zien is een richtlijn een richtlijn en niet iets wat moet. Het leuke is dat je kindje zelf heel goed aangeeft hoever het is in zijn of haar ontwikkeling. Je kindje geeft richting.....maar dan is het wel fijn om de signalen te herkennen. Daar gaat vooral deze bijeenkomst over.

Wat laat je kindje zien waaraan je kunt merken dat het zover is om verder te gaan met het verkennen van voedsel.....

Natuurlijk zijn ouders ook welkom die hun kindje kunstvoeding geven!

Er zijn nog enkele boeken te koop van `borst naar boterham` van Stefan Kleintjes

Borstvoeding als je kindje ouder is dan 6 maanden. Informeer naar de data!

Voor je het misschien realiseert is je kindje alweer 6 maanden geweest.......misschien wilde je stoppen rond 6 maanden met de borstvoeding maar merk (te) je dat het nog heerlijk is om te blijven borstvoeden. Deze bijeenkomst is bedoeld om ervaringen uit te wisselen wat je tegen kunt komen als je  "langvoedster" bent. Wat zijn de voordelen voor jou en je kindje? Hoe zit het met  de combinatie met vaste voeding? Wil je eventueel weer opnieuw zwanger worden en kan dat dan? Wat zijn je rechten als je een baan hebt?

Kortom: wees welkom met je kind om samen te delen!

Mamacafe in Wijchen en andere plaatsen in de buurt

Iedere vierde vrijdagochtend is er in Buurthuis De Brink  tussen 10.00 en 11.30 uur een mamacafe. Bedoelt om jonge ouders met elkaar in contact te brengen. Ook moeders die geen borstvoeding geven zijn uiteraard van harte welkom.  Aanmelden is niet noodzakelijk en ook hier zijn je baby en ouder kind welkom! Kijk op de site van CJG Wijchen voor meer en actuele informatie.

Ook in Nijmegen en omstreken zijn op diverse plaatsen ontmoetingsplaatsen voor moeders en vaders met hun kind.  cjgregionijmegen.nl heeft de actuele data.